O – FASONG (Kalles også eple eller oval fasong)

Du har en tendens til å legge på deg rundt mage, rygg og øvre del av kroppen. Midjen din er udefinert og er den videste delen av deg. O-fasonger har ofte en fyldig, kort hals og et rundt ansikt. Bakenden din er ganske nett, bena dine er slanke og er ditt fremste fortrinn. O-fasonger er ofte svært feminine og kvinnelige.

Hvordan bør du kle deg for å skape balanse?

Kle deg etter formene, i stedet for å ta på deg store telt, som mange med denne fasongen ofte gjør. En dyp og vid V-hals halverer brystområdet, og forlenger halsen. Skjørt eller bukse kan være uheldig ettersom det deler kroppen i to der den er på sitt videste, men en lengre topp utenpå unngår du denne effekten. En kjole bør ha en dyp V-hals, markering under bysten, samt gå ut nederst for å balansere overkroppen.

 

A-FASONG (kalles også triangel, klokke- eller pærefasong)

Det finnes ulike typer A-fasonger (kalles f.eks. bjelle, skje, eller kjegle) men fellesnevneren for A-fasong er at hoftene dine er større enn bysten/skuldrene.  Du har en definert midje, ofte flotte armer, en formfull bakende, fyldige lår og eventuelt fyldige legger. Du legger på deg på den nedre halvdelen av kroppen. Midje/liv er ditt beste fortrinn, så ikke vær redd for å bruke klær som definerer dette området. Det er ofte lett for deg å finne topper som passer, men det kan være vanskeligere å finne kjoler.

Hvordan bør du kle deg for å skape balanse?

Lengden på topper skal helst være til det bredeste på hoften. Det er kledelig med en tydelig markering under bysten eller i livet. En markering av skuldrene vil balansere skuldre og hofter. Bruk gjerne skulderputer, puffermer, eller folder ved skuldrene. Du tar deg best ut i enkle klær uten for mye rynker, volanger og kapper. Gå for et mykt og lett snitt, runde detaljer og myke stoffer. Skap fokus på overdel med shine/detaljer/ mønster eller et skjerf. En kjole bør skape fokus rundt skuldre og byste. Kjolen bør vise frem din slanke midje. A-linjefasong på skjørtet er mest kledelig, og lengden bør være til det smaleste ved kneet.

 

V-FASONG (kalles også atletisk eller Y-fasong)

Du har samme kroppsfasong som de mest ettertraktede modellene. En utpreget V-fasong har slanke armer og ben, smale hofter og slankt liv. Skuldrene er bredere enn hoftene. Modeller er mye tynnere enn de fleste kvinner ønsker å være, men prinsippet blir det samme.

Hvordan bør du kle deg for å skape balanse?

En dyp og bred utringning vil redusere bredden på overkroppen. Unngå skulderputer, puffermer eller annet som øker fokus på skuldrene. Du ønsker gjerne mer volum rundt hoftene, ettersom dette skaper balanse mot skuldrene. Lommer, legg, eller folder vil skape volum. En kjole med detaljer, draperinger eller folder hjelper deg med å få kurver på de riktige stedene. Kjolelengden kan være litt over kneet for å fremheve flotte ben. Fasongen på skjørtet kan være f.eks. foldeskjørt med vidde nede, eller en diskret klokkefasong for å skape mer volum rundt hoftene. Begge deler vil skape balanse med skuldrene.

 

X-FASONG (kalles også timeglass)X-Fasong

Skuldrene og hoftene dine er balanserte og du har en definert midje. Øvre del av kroppen din er proporsjonal i lengde til bena dine. X-fasonger har ofte stor byste og en smalere midje. X-fasong fremstår ofte som en idealfasong, men det er ikke alltid så lett å kle seg med denne fasongen. Du kan lett føle deg rund og bumsete.

Hvordan bør du kle deg for å skape balanse?

Vis fram kroppen din! Bruk klær som viser kurvene dine og som gjør midjen din lengre. En dyp V-hals er ofte kledelig og reduserer et stort brystparti. Blyantskjørt eller A-linjefasong passer fint til mange. Gå for et mykt og lett snitt, og myke stoffer. En kjole bør ha V-hals, og være tydelig markert under bysten. Stoffene bør ikke være stive eller med mye struktur - det tilfører mer volum.

 

I-FASONG (kalles også rett, innsvingt rett, søyle eller rektangulær)I-Fasong

Du har den mest vanlige kroppsfasongen. Dine hofter og byste/skuldre er balansert, og midjen din er ikke tydelig markert. Du legger først på deg på torsoen, og deretter på lår og armer. Dine ben er flotte, og er et av dine fremste fortrinn. Dersom du er høy og slank (søyle) sliter du nok litt med å finne klær som er lange nok på armer og bein.

Hvordan bør du kle deg for å skape balanse?

For å få en smalere midje, ønsker du gjerne litt mer volum rundt byste og hofter, så se etter detaljer som skaper litt fokus/volum på skuldre, byste og hofter. Kjolelengden kan gjerne være litt over kneet.  Alle detaljer som gir deg kurver vil være flatterende.

 

HVILKEN LENGDE PASSER BEST FOR DEG?

For å få den riktige lengden på ermer, utringning og skjørtelengde har vi designet alle våre kjoler i 3 lengder;

1 - Kort modell passer som regel best for deg som er lavere enn 165 cm

2 – Mellomlang modell passer som regel best for deg som er mellom 165 og 175 cm

3 - Lang modell passer som regel best for deg som er høyere enn 175 cm

Modellene X2, X3, A1 og A2 har beregnet kjolelengde til det smaleste ved kneet, mens de resterende modellene har beregnet lengde til ca 10 cm over kneet. Dette avhengig selvfølgelig av proporsjoner, alder og smak og behag. Dersom du vet at du foretrekker en kjole som er litt kortere, velger du en kortere lengde.